Nieuws seizoen 2014-2015

Februari 2015

Beste schaatsliefhebber(ster),

GRATIS naar de World Cup Sprint?

Ben je een echte supporter van de Nederlandse schaatshelden?
Dan hebben wij een fantastisch aanbod voor je!

In een unieke samenwerking met Univé Verzekeringen, onze World Cup Sprint eventpartner, en Gewest Fryslân doen wij jou als schaatsliefhebber een ongekend voorstel. Op 7 & 8 februari 2015 kun je samen met een medeschaatsvriend(in) GRATIS een dag onze gast en supporter zijn tijdens de World Cup Sprint in Thialf.

Kijken, meeleven, genieten van internationale topsport in het oude vertrouwde Thialf stadion.
Het huis van kampioenen. En net als vroeger, samen op de staantribune, als één man achter onze sporters.

Programma:

Zaterdag 7 februari 2015
Aanvang: 15.30 uur - einde: 17.45 uur
- 500 meter dames
- 500 meter heren
- 1.000 meter dames
- 1.000 meter heren

Zondag 8 februari 2015
Aanvang: 15.00 uur - einde: 17.40 uur
- 500 meter dames
- 500 meter heren
- 1.000 meter dames
- 1.000 meter heren

Geïnteresseerd? Mail dan je naam, adres, telefoonnummer, het aantal kaarten en de gewenste dag naar info@spids.nl.
Kaarten zijn verkrijgbaar tot vrijdag 6 februari 2015, 12.00 uur. Maximaal 2 kaarten per persoon.

Gewest Fryslân en Univé zijn supporter van alle schaatsbewegingen in Fryslân. En ondersteunen recreatiesporters,
wedstrijdsporters en supporters, in het belang van de schaatssport.

Wij verwelkomen je graag komend schaatsweekend in Thialf.

Met vriendelijke groet,

Reino Bouwhuis Meuleman

Bond van Ijsclubs
oktober 2014

Aan alle bestuurders- en commissieleden, juryleden, begeleiders

en trainers van alle trainingsgroepen die zijn aangesloten

bij de Bond van IJsclubs Gewest Fryslân KNSB

Buitenpost,  21 oktober 2014

Onderwerp: Uitnodiging Ferieningsdei 29 november 2014

Geacht bestuur, beste mensen,

Wij hebben het genoegen om al uw kaderleden van uw schaatsvereniging uit te nodigen voor deelname aan een gewestelijke ferieningsdei met als thema"Ambitie door samenwerking”die voor de eerste keer zal plaatsvinden op zaterdag 29 november 2014 in het Thialf stadion te Heerenveen.

In bijgaande gegevens treft u het programma aan en de informatie over de sprekers c.q. onderwerpen. Een gevarieerd programma wordt aangeboden zowel voor de breedtesport als voor de wedstrijd- en topsport. Ook op het gebied van vrijwilligers en wedstrijdregels worden diverse zaken aangereikt. Bovendien is voor de trainers deze ferieningsdei geldig voor verlenging van hun TK licentie (totaal 3 punten). Kortom een programma die u zeker niet mag missen.

Ook de besturen van alle ijsclubs uit Friesland zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst en kunnen hun voorkeur voor de betreffende workshops aangeven. Voor alle deelnemers op 29 november is tevens de mogelijkheid om het vorige week verschenen boek "Hardrijderijen in Friesland Volkscultuur op het ijs 1800-1900” tegen een gereduceerd tarief aan te schaffen. Een lijvig boekwerk dat zeker niet in uw boekenkast mag ontbreken.

U kunt belangstellenden dat wil zeggen alle bestuur- en commissieleden, juryleden, begeleiders, trainers en vrijwilligers inschrijven voor deze ferieningsdei door middel van het eveneens bijgevoegde aanmeldingsformulier.

Na ontvangst van uw aanmeldingsformulieren die wij gaarne uiterlijk vóór 19 november a.s. ontvangen wordt de inschrijving waar geen kosten aan zijn verbonden bevestigd.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zien uw aanmeldingen

met belangstelling tegemoet,

Met vriendelijke groet,

Namens de Bond van IJsclubs

Gewest Fryslân

Bert Vegter, secretaris

Bijlagen:

Kom zaterdag 11 oktober naar de open dag van Thialf!
Kom gratis schaatsen en maak kennis met ijshockey, kunstrijden, shorttrack en curling. Ook er zijn er diverse andere activiteiten: springkussens, kleurhoek, snoep-en poffertjeskraam, smink creaties, ballonenpartij, speurtocht en een ritje op de dweilmachine.

18 maart 2015

Vandaag ons skeeleruitje gehad met 25 jeugdleden van IJsclub Vooruitgang Steggerda. Het was een geslaagde dag met een lekker weertje erbij. Ook waren er ouders die het eens wilden proberen. De kinderen konden deelnemen aan een training. Na afloop lekker patat eten bij snackbar 't Steckie in Steggerda.

De foto's zullen aankomende weekend op de website komen te staan bij: Fotoalbum
FOTOALBUM / SKEELERUITJE 2015.

17 maart 2015

We zijn er klaar voor!
Haico Bouma uit Oudehaske heeft skeelers ter beschikking gesteld voor onze ijsclub om woensdag met onze leden te kunnen gaan skeeleren in Wolvega.

3 maart 2015

Woensdag 18 maart 2015 gaan we met onze leden van de groep 3 t/m 8 van de basisschool te skeeleren naar de skeelerbaan in Wolvega. Voor meer informatie zie onderstaande bijlage.

november 2014

Beste leden,
Jaarvergadering IJsclub Vooruitgang is op vrijdag 21 november 2014
In clubgebouw "De Driehoek" te Steggerda
tijdstip 20:00 uur
Gastspreker Lars Scheenstra, Nederlands Kampioen inline skaten

Voor meer informatie zie de bijlage
We hopen dat u ook komt!!